info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Platschef åtalas för byggolycka

I går hölls rättegången efter arbetsplatsolyckan i mars förra året då en snickare föll elva meter genom ett ventilationsschakt ner i ett betonggolv. Mannen skadade sig allvarligt och åklagaren vill nu att platschefen ska hållas ansvarig för bristande säkerhet.

Den 25-årige snickaren, som jobbade på Mitticitybygget i Karlstad, fick bland annat svåra skall- och ryggskador och är fortfarande inte helt återställd, skriver Nya Wermlands-Tidningen. Det rättsliga efterspelet startade under måndagen och en platschef från Peab misstänks av åklagaren Susanne Widlund vara skyldig till arbetsmiljöbrott innefattande vållande till kroppsskada. Platschefen förnekar brott.

Snickaren jobbade med att lägga golv i en tryckkammare, men vad som utlöste olyckan vet man i dagsläget inte. Han lider av minnesförlust och arbetskompisarna såg inte hur det gick till när han föll. Det som är klargjort är att säkerheten var otillräcklig och att schakthålet vid olyckstillfället var helt öppet.
– Det fanns inga skyddsanordningar, vi fick däremot tillsägelse om att arbeta försiktigt, berättade snickaren i rätten.
Åklagaren yrkar på dagsböter och villkorligt för platschefen, försvaret på ett ogillande i första hand. Tingsrätten kommer under veckan ta ställning till platschefens ansvar vid olyckan. Dom meddelas nästa måndag.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Platschef åtalas för byggolycka

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig