info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Pimpa hytten – så får du mer bjällerklang på jobbet

I dessa tider när tv:s inredningsprogram har blivit folkrörelse och folk homestagear sina bostäder för att få ut ett högre pris, vill vi inte vara sämre. Så här mysigt kan man få det i sin hytt, när det snart är jul.

I personbilar kan man ofta se små julgranar eller adventsljusstakar i vindrutan. Bland lastbilschaufförer har julpyntet exploderat de senaste åren. En vinterdag på E4:an får en att känna sig helt indragen i Coca-Colas mest känslomässiga reklamfilm.
Men pyntet har liksom aldrig slagit i byggbranschen, trots att man med alla arbetskamrater borde ha fler som uppskattar det än vad en privatbilist har.
– Nä, jag vet inte. Man har aldrig tänkt på det viset att man kan ha julpynt, säger Petri Hietala, grävmaskinist som driver Länna Bygg & Transport.

Just nu arbetar han i Hässelby i västra Stockholm, inhyrd av Marbit. En genomfartsväg ska förses med ordentlig cykelbana, nya busshållplatser och ett par farthinder.
Uppenbart finns det ändå ett stort intresse för julpynt. Så fort glitter och ljusslingor kommer fram och ska in i miniteleskoplastaren, kommer kollegerna förbi. De skrattar och skämtar.
– Är det ni som ska ”pimp his ride”? flinar de.

Alla har hört att vi ska komma. När allt är uppe och fotografen börjar ta bilder konstaterar de att det blev mysigt och fint.
Petri Hietala är nöjd med hyttens nya utseende. Men ärligt talat verkar han inte ha blivit lika inspirerad som de blir i tv-programmen. Julpynt är ingenting han kommer satsa på framöver.
– Nej. Det är fint, men det passar inte i en hytt. Men jag har lovat barnen att de ska få se bilder på hur det ser ut.

Så varsågoda, Petris barn – här är den!SÅ GJORDE VI

Vindrutan pryds med klisterdekorer i guld och är inramad med guldglit- ter med stjärnor (15 kronor/ark Claes Ohlson).
I sidofönstret kan man vara frikostigare. De mindre röda och guldfärgade plastkulorna med guld- mönster kommer från Claes Ohlson, (19 kronor för fyra stycken).
De stora röda kulorna är i glas och är inköpta på Åhléns (60 kronor styck), liksom jultomten (40 kronor), hjärtat med bildmotiv (15 kronor)och snögubben (35 kronor).
Runt fönstret löper en ljusslinga med tallris (Claes Ohlson, 149 kronor).
Den mycket lilla adventskalendern finns på Bulleribock. Julkorten är privata.
Sitsen har vi täckt med en julklappssäck i fleece, också den från Åhléns (100 kronor).

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Pimpa hytten – så får du mer bjällerklang på jobbet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig