info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Persson får böter

Göran Persson godkänner strafföreläggandet för brott mot arbetsmiljölagen i samband med hans gårdsbygge i Sörmland. Därmed får han böta 30 000 kronor, och slipper åtal och rättegång.

Den förre statsministerns advokat, Thomas Nilsson, meddelade under gårdagen till Aftonbladet att han faxat över godkännandet av strafföreläggandet.
Ett strafföreläggande innebär en lagakraftvunnen dom i form av böter för ett brott, utan att frågan går vidare till domstol.
Persson har hittills bestridit uppsåtligt brott i samband med hans gårdsbygge. En inställning han står fast vid, skriver tidningen.

Det var i april förra året som Arbetsmiljöverket anmälde Perssons bygge till åklagare, som då beslutade att inleda en förundersökning. Bygget var av sån omfattning att en förhandsanmälan till Arbetsmiljöverket borde lämnats in tidigt. Men det gjordes aldrig.
Dessutom fanns ingen arbetsmiljöplan, vilket verket betraktade som den största bristen. I planen ska en bedömning av riskerna för eventuell olycka göras. Arbetsmiljöverket konstaterade även att bygget saknade tillräckliga skyddsanordningar och byggställningar och stegar var felaktigt uppställda.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Persson får böter

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig