info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Peab riskerar smäll

Gruvbolaget Northland Resources, som driver järnmalmsgruvan i Pajala, har hamnat i akuta ekonomiska problem. Nu riskerar byggbolaget Peab att åka på en jättesmäll.

Vi får följa det här från dag till dag. Skulle det ske något dramatiskt, som gör att riskbilden för Peab förändras, måste vi gå ut och informera marknaden om det, säger Jesper Göransson, Peabs finanschef till Dagens industri.
Den 24 januari meddelade gruvbolaget Northland Resources att bolaget hamnat i akuta ekonomiska problem. Budgeten har överskridits med flera miljarder och tanken är att en nyemission ska ge 1,7 miljarder kronor. Men det går trögt med pengarna och teckningstiden i nyemission har redan flyttats fram en gång.

Följer situationen noga

Peab är en av de stora leverantörerna till jätteprojeketet och har aviserat order för sammanlagt 1,7 miljarder kronor, skriver Dagens industri. Det gäller olika bygg- och anläggningsarbeten både vid själva järnmalmsgruvan i Kaunisvaara och exempelvis nya terminaler i Narvik. Byggnadsarbetaren skrev i nr 12, 2011 om byggboomen som gruvan skapade i det lilla samhället.
– Det är klart att vi har noterat att Northland Resources har hamnat i en besvärlig finansiell situation och vi följer den extremt noga. Det är viktigt att betona att bolaget har fullgjort sina förpliktelser enligt avtal fram till i dag. Det är där vi står i dagsläget, säger Jesper Göransson

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Peab riskerar smäll

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig