info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Peab måste skärpa riskhantering

Den allvarliga fallolyckan i mars, på ett Peab-bygge i Karlstad, hade kunnat undvikas om Peab hade haft en bättre riskhantering. Det konstaterar arbetsmiljöverket i ett inspektionsmeddelande.

Den 15 mars i år föll en snickare elva meter genom ett ventilationsschakt på en Peab-arbetsplats i centrala Karlstad. Den 25-årige snickaren skadades allvarligt vid fallet.
Nu kräver arbetsmiljöverket i Karlstad att Peab, före den 30 september, redovisar hur man skärper sina rutiner när det gäller förebyggande arbete. Orsaken är att det saknades genomtrampningsskydd på flera schakt och att de som arbetade i närheten av schakten inte hade fallskyddsutrustning.

Arbetsmiljöinspektör Per-Inge Persson konstaterar i inspektionsmeddelandet till Peab att olyckan inte hade inträffat om schakten hade varit täckta. Han skriver också att det saknas en dokumenterad beredning av hur man skulle genomföra det farliga arbetet vid schakten.

Snickaren arbetade med att lägga golvskivor på ett bjälklag vid det schakt där han föll. Han skadades allvarligt och det är, enligt Värmlands Folkblad, osäkert om han får bestående men av fallolyckan.
Polisens utredning av olyckan är ännu inte klar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Peab måste skärpa riskhantering

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig