info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Peab kräver förklaring av Byggnads

Strejkdrabbade Peab:s ordförande Göran Grosskopf har skickat ett öppet brev till Byggnads. Han vill ha svar på varför Peab är det enda företag som dragits in i den pågående konflikten.

I brevet ställer Peabs ordförande Göran Grosskopf åtta frågor till Byggnads ordförande Hans Tilly. Han vill veta om det är något i Peabs personalpolitik som gör att Byggnads valt att enbart ta ut Peabbyggen i strejken.
”Är det så att Byggnads ogillar det som Peab erbjuder sina medarbetare?”, lyder en av frågorna i brevet. Den sista frågan lyder: ”VARFÖR JUST PEAB?”
– Vi vill ha en förklaring till varför till varför Peab ensamt tagits ut i strejken, säger Gösta Sjöström, Peabs informationsdirektör.

När Byggnads i början av april la strejkvarslet var förklaringen till att man tagit ut Peabbyggen, att Peab saknar representation i arbetsgivarnas förhandlingsdelegation. Byggnads hävdade att de inte ville att förhandlingarna skulle störas av att företagsrepresentanterna bland förhandlarna var personligt berörda av strejken.
Den förklaringen köper inte Gösta Sjöström:
– Den förklaringen står inte i proportion till de stridsåtgärder som Byggnads dragit igång, säger han.
I det utökade varsel som Byggnads la i början av veckan berörs även JM, NCC och Skanska.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Peab kräver förklaring av Byggnads

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig