info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Peab inleder hårdare kontroller på sina byggen

Peab inför hårdare kontroller för att få bort folk som inte har på bygget att göra.

"Det är en självklarhet att veta vem som är på vår arbetsplats, vem deras arbetsgivare är och att de har rätt behörighet" säger Peter Martin, koncernsäkerhetschef på Peab. Foto: Peab

Nu går Peab ut och deklarerar att man framöver ska utöka kontrollerna på sina byggarbetsplatser med hjälp av ett utomstående företag.

– Vi inleder nu ett samarbete med Moxy ID Group för att på ett metodiskt sätt arbeta in en rutin som gör att vi får en bättre och mer kvalitativ uppföljning av våra underentreprenörer och dess anställda, säger Peter Martin, koncernsäkerhetschef på Peab i ett pressmeddelande.

Enligt Claes Rydin, VD på Moxy ID Group, kommer företaget leverera teknik som höjer upp ID06-kortens status till att mer likna ett bank-ID. Det räcker inte med att blippa sitt kort, du ska även ha en personlig kod till kortet. Används kortet av någon annan hamnar fusket på en helt annan nivå – då kan det röra sig om urkundsförfalskning – och det kommer därmed minska viljan till att låta sitt kort ”få fötter”, resonerar VD:n.

– Det är inte många som skulle låna ut sitt bank-id eller bankkort med pinkod. Med systemet blir man ännu mer säker på att ”jag är jag”.

Förutom en teknisk skärpning kommer Peab inleda hårdare kontroller på plats. Det är en väg som allt fler bolag och beställare har tagit, bland annat Stockholms kommunala bostadsbolag.

LÄS MER: Här bär jätterazziorna frukt: ”Bra att rötäggen försvinner” 

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Peab inleder hårdare kontroller på sina byggen