info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

”Reseersättningen som man får är deprimerande”

Betala för att jobba, ska det vara så? Eller borde man helt enkelt flytta för jobbets skull? Det är valår och panelen vacklar lite om hur de ska rösta. Resonerar du likadant?

Jag bor på landet och använder bilen mycket.

Irene Winge, 38 år, kranförare, Hörby

Kan du tänka dig att flytta för jobbets skull?

”I framtiden absolut, men inte just nu när barnen bor hemma. Så länge de bor hemma och går i skolan och har sina kompisar är det inte aktuellt. Det får bli när de flyttat ut och då kan jag egentligen tänka mig att flytta vart som helst.”

Har kostnaderna för drivmedel påverkat dig mycket?

”Jättemycket! Jag bor på landet och använder bilen mycket. Jag har sju mil till jobbet i Malmö enkel resa och reseersättningen man får är inget annat än deprimerande. Jag får ju betala för att jobba. Jag kör bensinbil och det är lite billigare, men det blir väldigt dyrt ändå.”

Vet du redan nu hur du ska rösta i höst?

”Nej! Jag bestämmer mig precis före valet när man är mer insatt. De senaste gångerna har jag röstat blankt för det har inte funnits något parti som passat just då.”


Att börja om på nytt i en ny stad med att sälja in bolaget känns inte aktuellt.

Björn Zetterholm, 41 år, Zetterholms bygg, Varberg

Kan du tänka dig att flytta för jobbets skull?

”Som egenföretagare är svaret nej. Jag har byggt upp en bra kundkrets här hemma i Varberg och den är ju värd mycket för mig. Så att börja om på nytt i en ny stad med att sälja in bolaget känns inte aktuellt.”

Har kostnaderna för drivmedel påverkat dig mycket?

”När det gäller företaget märks det en del men det handlar inte om några stora belopp som påverkar firman. Vi jobbar lokalt i Varberg och allihop bor i stan. Själv har jag en mil till jobbet. Jag tycker prisuppgången märks mer privat, då svider det mer.”

Vet du redan nu hur du ska rösta i höst?

”Ja, det vet jag nog även om jag vacklar lite mellan två partier. Jag har röstat lite olika genom åren beroende på vilka frågor som jag tyckt varit viktiga för tillfället.”


Jag har röstat en gång tidigare och det blir samma parti den här gången.

Andreas ”Bagarn” Amrén, 22 år, snickare, Sala

Kan du tänka dig att flytta för jobbets skull?

”Det är inte aktuellt för mig just nu då jag har jobb på hemmaplan. Finns det inget jobb på hemorten måste man ge sig i väg. Om det i så fall skulle bli en kortare resa än en timme skulle jag nog ta bilen varje dag. På längre sträckor skulle jag nog välja att ligga ute på trakt.”

Har kostnaderna för drivmedel påverkat dig mycket?

”Nej. Jag bor mitt i Sala och cyklar till firman där jag tar jobbarbilen ut till bygget. Så prisuppgången berör inte mig, men chefen kanske tycker att det blivit dyrt. Och privat kör jag inte så mycket. Tankar bilen med diesel ungefär en gång i månaden och det är ingen stor kostnad i det stora hela.”

Vet du redan nu hur du ska rösta i höst?

”Det tror jag absolut. Jag har röstat en gång tidigare och det blir samma parti den här gången. Jag är inte speciellt intresserad, men väljer parti efter vissa frågor som engagerar mig mer.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: ”Reseersättningen som man får är deprimerande”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig