info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Panelen: ”Arbetsgivaren ska låta en vara ifred 99 procent av tiden”

Bästa chefen lyssnar och förstår – men håller sig borta större delen av tiden. Panelen funderar över arbetsgivare, friskvård och det som alla längtar efter nu – våren.

Jag använder friskvårdsbidraget till massage och träningskort.

Irene Winge, 38 år, kranförare, Hörby

Hur är en riktigt bra arbetsgivare?

”En människa som lyssnar och förstår. Att man får gehör och utvecklingsmöjligheter. Under coronan då det varit en hel del vab, har det funnits mycket förståelse.”

När är det vår enligt dig?

”Våren börjar väl i slutet av mars, eller i början av april. Men den riktiga våren börjar för mig när man ser vitsipporna i skogen.”

Utnyttjar du friskvårdsbidraget? Till vad?

”Jajamensan. Jag använder det till massage och så har det varit till träningskort. Det är viktigt, för att köra kran är ju ett stillasittande jobb, så man måste också röra på sig.”


Oftast flyter ju jobbet på, frihet under ansvar är bra.

Anders Varveus, 63 år, sanerare och snickare, Solna

Hur är en riktigt bra arbetsgivare?

”Det är en arbetsgivare som låter en vara ifred 99 procent av tiden, men som finns till om man behöver hjälp och stöd. Oftast flyter ju jobbet på, frihet under ansvar är bra.”

När är det vår enligt dig?

”Vår är mer en känsla för mig och det handlar om ljus mer än ett datum eller en temperatur. När det är ljust vid åttatiden och solen värmer, då är det vår.”

Utnyttjar du friskvårdsbidraget? Till vad?

”Nej, det har jag aldrig gjort men jag rör mig massor i jobbet plus att jag dansar väldigt mycket. Jag gillar technomusik och är ute och rejvar. Då rör man sig mycket under lång tid.”


Jag gillar våren och värmen, livet blir lättare när man springer ute på byggen.

Albert Waldefors, 24 år, håltagare, Göteborg

Hur är en riktigt bra arbetsgivare?

”En person som är lyhörd för sin personal och tar vara på och uppskattar deras kompetens. Det är också viktigt med en chef som är kunnig inom yrket.”

När är det vår enligt dig?

”Det är vår första april. Det känns som att vitsipporna slår ut ungefär då. Jag gillar våren och värmen, livet blir lättare när man springer ute på byggen.”

Utnyttjar du friskvårdsbidraget? Till vad?

”Det gjorde jag tyvärr aldrig som anställd för jag hade inte riktigt koll. Nu är jag egen och har skaffat gymkort. Det är jätteviktigt att träna för att hålla länge.”

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Panelen: ”Arbetsgivaren ska låta en vara ifred 99 procent av tiden”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig