info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ovanligt många motioner på rörkonferens

I helgen hade rörarbetarna rikskonferens. Nästan dubbelt så många motioner behandlades i år, i jämförelse med förra konferensen som hölls 2004.

Rörarbetarna hade rikskonferens i Skellefteå i helgen.
-Intresset för vvs-avtalet ökar stort bland våra medlemmar, säger Tony Blom, ordförande för rörarbetarnas rikskonferens.
Konferensen behandlade 56 motioner, vilket nästan är en fördubbling mot 2004, då bara 29 motioner behandlades.
– En förklaring kan vara att cirka 400 rörarbetare har gått kursen ”ackord och avtal – vvs” de senaste två åren. De har gått kursen på sin fritid, säger Tony Blom.
15 av motionerna handlade om rena lönefrågor, exempelvis övertidsersättning och höjda utbetalningsnivåer. Tio motioner handlade om arbete utom hemorden, nio om förkortad arbetstid, åtta om semesteravtalet.
– Det är definitivt så att rörarbetarna är mer engagerade i avtalet, medvetenheten har ökat. Många av motionerna var detaljerade och tydliga, och togs direkt av arbetsutskottet, säger Tony Blom.
Vvs-avtalet går ut den 31 mars 2007, detta kan också ha bidragit till att många av motionerna handlade om löner. En del av dessa överförs nu till förhandlingsdelegationen.
Cirka 20 procent av rörarbetarna arbetar på ackord.
– Men förmodligen är det många fler ute i landet som jobbar på ackord. Rikskonferensen uppmanade alla att bli bättre på att skicka in fördelningslistor till förbundet så att statistiken blir rätt, säger Tony Blom.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ovanligt många motioner på rörkonferens

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig