info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Open House lägger ner husfabrik

Open House Production AB lägger ner sin husfabrik i Arlöv utanför Malmö och säger upp samtliga 96 anställda. Anledningen är höga byggkostnader och låg beläggning i fabriken.

Företaget har i sin fabrik byggt färdiga husmoduler som sedan transporterats till byggarbetsplatser för montering. Hittills har Open House byggt och sålt närmare 1 100 lägenheter i Bunkeflostrand utanför Malmö.

Redan i oktober förra året varslade företaget 25 anställda på grund av arbetsbrist. Trots stora investeringar har man inte lyckats sänka kostnaderna för modulbyggande jämfört med traditionella byggmetoder.

Anders Larsson tillträdde som VD förra året för att bland annat effektivisera och komma till rätta med de ekonomiska problemen.
– Men de ekonomiska problemen var större än beräknat. Våra norska ägare OBOS har därför beslutat att fabrikskonceptet, och dess stora fasta kostnader, inte längre är försvarbart. Som Vd har jag full förståelse för det, inte minst som de redan har plöjt ned 200 miljoner kronor i konceptet. Hur sorgligt det än är tvingas vi därför lägga ned produktionen i Arlöv, säger han i ett pressmeddelande.

OBOS kommer att fortsätta sin verksamhet i Malmöområdet och bland annat fullfölja sina åtaganden i Bunkeflostrand. Produktionen i Arlöv upphör i april.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Open House lägger ner husfabrik

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig