info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ökat byggande första kvartalet

Åtta tusen lägenheter påbörjades under det första kvartalet i år, enligt SCB. Det är en ökning med tolv procent jämfört med samma period förra året.

Under första kvartalet i år byggdes 2800 lägenheter i småhus och 5200 i flerbostadshus. Siffrorna bygger delvis på uppskattningar eftersom rapporteringen till SCB släpar efter.

Ökningen är kraftig i bland annat Värmland, Kronoberg och Stockholm, medan Västra Götaland och Halland visar upp stora minskningar.
Ökningen är en fortsättning på en sedan tidigare uppåtgående kurva. Igår presenterade dock Boverket en prognos som sa att utvecklingen kommer att vända, att bostadsbyggandet minskar något nästa år.

Under gårdagen gick miljö- och samhällsbyggnadsdepartementet ut med en kommentar till prognosen, där samhällsbyggnadsminister Mona Sahlin utlovade fortsatt stöd till bostadsbyggande.
Hon säger sig vara övertygad om att byggandet håller i sig och har goda möjligheter att öka ytterligare om marknaden tar till sig beskedet att stöd ska finnas kvar, även om formerna diskuteras just nu.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ökat byggande första kvartalet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig