info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nytt storvarsel – 50 riskerar jobbet: "Framför allt medarbetare inom entreprenad"

Så sent som i september i år varslades 100 anställda. Och nu kommer alltså ett nytt varsel då Moelven Byggmodul inte har tillräckligt med jobb. Den här gången är det 50 anställda som kan mista sina jobb.

50 tvingas nu lämna Moelven Byggmodul.
Moelven Byggmodul varslar igen. "Vi har varslat 50 anställda" säger säger Henrik Asp, vd Moelven Byggmodul. Foto: Pressbild Moelvens Byggmodul.

Moelven Byggmodul varslar igen. Bolaget har svårt att hitta sysselsättning till de anställda. Orsaken är en svag marknad och att de entreprenader man haft blir färdiga. I september varslades 100 personer varav 80 var kollektivanställda. De arbetade på fabrikerna med att bygga träelement.

Och nu är det alltså dags igen. I denna omgång är det 50 som varslas om uppsägning.

– De som varslat nu är framför allt medarbetare inom entreprenad som arbetar ute på våra byggarbetsplatser och i fabriken i Torsby, säger Henrik Asp, vd vid Moelven Byggmodul.

Hur många är yrkesarbetare?

– Jag kan inte svara på det exakt utan vi måste nu låta de förhandlingarna först ha sin gilla gång. Vi ska inleda dem omgående med de fackliga parterna.

Företaget har vid ett normalt konjunkturläge runt 500 anställda. Foto: Moelven Byggmodul

Henrik Asp berättar att bolaget i ett normalt marknadsläge burkar ha ungefär 500 anställda. Efter varslen nu under hösten kommer företaget ha omkring 350 anställda.

– Vi agerar på vad vi ser i dag och marknaden är svag i alla de segment som vi är aktiva inom. Vi har många projekt som vi jobbar med varje dag men de kommer inte riktigt till avslut. Processerna tar längre tid än när marknaden är stark.

Ser du någon vändning i konjunkturen?

– Jag vill inte gissa när jag tror att det vänder, men vi ser att räntorna börjar nå sin topp och det finns planer på att börja sänka igen. När det händer brukar byggandet komma igång ganska snabbt, säger Henrik Asp.

Få de senaste byggnyheterna – direkt i din mail! Prenumerera på ”Byggnadsarbetarens nyhetsbrev”.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nytt storvarsel – 50 riskerar jobbet: "Framför allt medarbetare inom entreprenad"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig