info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ny svensk mästare i vindrutemontering

Glasmästeriarbetaren Tomas Kolsvik, 40 år, från Munktorp tog i går sitt första SM-guld i att byta vindruta på en bil. - Jag var nervös men det gick precis så bra som jag hoppades på, säger en glad gudlmedaljör.

Svenska mästerskapen för bilglasbyte hölls igår i Linköping. Tävlingsmomentet handlade om att byta vindruta på en Opel Astra. Tre personer var med i finalen och de hade två timmar på sig att byta rutan. Tomas Kolsvik blev klar precis innan tiden gick ut.
– Jag utnyttjade de två timmarna full ut. På slutet putsade jag rutan och ställde i ordning mina saker, berättar Tomas Kolsvik.
Den som överskrider tiden får minuspoäng.
– Jag tror att jag vann för att jag hade ett bra skyddsarbete, snyggt och rent på arbetsplatsen och att rutan blev bra monterad.
För Tomas Kolsviks del så var det den fjärde SM-finalen. Nu väntar de Nordiska Mästerskapen i Danmark och senare även Europamästerskap.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ny svensk mästare i vindrutemontering

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig