info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ny koncern jagar golvföretag: ”Målet är miljardomsättning”

Sedan ett par år tillbaka har en ny golvkoncern börjat växa fram i landet. Det handlar om Golventreprenör Gruppen. Hittills har de köpt upp åtta företag i golvbranschen.

Foto: Mostphotos

Det är riskkapitalbolaget Small Cap Partner som håller på att bygga upp en större golvkoncern. 2019 startade de Golventreprenad Gruppen AB. Det första två köpen var två bolag i Skåne: Lundströms Golv och Golv & Kakel Bernt Lövkvist. Under förra året utökades koncernen med ytterligare tre företag: BBM i Karlstad, BBM Norge och Ottossons Golv i Mariestad. Och nu har de i jakt på att bygga en koncern öppnat plånboken igen. Den här gången genom att köpa BBM i Örebro AB, Örebro Parkett & Golv AB och Grönlund & Co Golvsystem AB i Malmö.

Bolagen har tillsammans en omsättning på cirka 520 miljoner kronor och cirka 310 anställda. Och målet nu är att växa ytterligare.

– Målet är att komma upp i en omsättning på cirka 1 miljard kronor, säger Hans Förster, vd på Golventreprenad Gruppen.

Vad har ni för förvärvsstrategi?

– Vi förvärvar marknadsledande bolag som kan den lokala och regionala marknaden. Till stora delar ska de här företagen fortsätta sitt arbete som vanligt och besluten kommer även framöver att fattas på lokal nivå.

Till stora delar ska de här företagen fortsätta sitt arbete som vanligt

Varför bildar man då en koncern?

– Byggmarknaden är idag väldigt krävande för mindre aktörer och det är väldigt mycket som ska göras i en byggprocess. Där kan vi som koncern hjälpa till. Vi kan utveckla de här företagen som en enhet, göra de mer effektiva och dra nytta av de stordriftsfördelar som finns inom koncernen.

 Vilken typ av golvföretag är ni intresserade av?

– Det är traditionella golvföretag med inriktning mot både vanlig golvläggning, parkett och liknande, och plattsättarföretag. Vi är även intresserade av bolag som arbetar med avjämning, alltså flytspackel. Med den yrkeskompetensen kan vi vara en totalentreprenad från färdigt bjälklag till färdigt ytskikt, säger Hans Förster.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ny koncern jagar golvföretag: ”Målet är miljardomsättning”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig