info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ny gipskvarn på byggmässa

En ny kvarn som används på byggplatsen och förvandlar gipsplattor till decimeterstora bitar för vidaretransport till återvinning. Den fick stor uppmärksamhet på byggmaskinmässan i Göteborg som avslutades på fredagen.

Gipskvarnen har utvecklats främst för den brittiska marknaden, där det är förbjudet att deponera rester av gips på soptippen. Alla rester måste återvinnas. Kvarnen har utvecklats av företaget Starke Arvid i Ljungskile och fick ett hedersomnämnande av en jury vid mässan.

En ny lyft för tunga glaspartier fick också ett hedersomnämnande av juryn. Lyften består av en vagn som rullas manuellt. Fyra mycket kraftiga sugkoppar håller lasten – ett arbete som annars måste göras manuellt av glasarbetarna vid fönsterbyten.
Lyften har utvecklats i Danmark och marknadsförs i Sverige av företaget Kranpunkten i Båstad.

Mässans arbetsmiljöpris gick till företaget El-Björn för en luftrenare som renar luften från farliga partiklar på bygget.

Byggmaskinmässan i Göteborg i mars är den största byggmässan i landet som vänder sig direkt till yrkesarbetare.
Där visas också kläder, skyddsutrustning, handverktyg, transportbilar, med mera. På mässan finns ett stort antal utställare av olika slag, med ett stort antal branschföretag representerade. Bland organisationerna fanns Byggnads med en egen monter.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ny gipskvarn på byggmässa

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig