info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ny generalsekreterare på NBTF

Christer Wälivaara, internationell sekreterare på Byggnads, har blivit utsedd till tillförordnad generalsekreterare för Nordiska Bygg- och Träarbetarefederationen, NBTF.

– Jättekul att få förtroendet. Det känns som att få ett kvitto på att man gjort ett bra jobb och att man uppskattats, inte bara på Byggnads, säger en glad Christer Wälivaara.
Jobbet innebär bland annat att koordinera arbetet för de nordiska bygg- och träarbetarfacken samt att föra fram den nordiska modellen i Europa.
– På flera håll i Europa är det vanligt att staten reglerar arbetarnas löner. Vi i Sverige har en lång tradition av att de berörda parterna förhandlar och det är den modellen jag ska väcka intresse för, säger han.
Christer kommer att börja på nya jobbet den första februari. Eftersom ingen ny internationell sekreterare är tillsatt så kommer han jobba dubbelt ända fram till augusti.

NBTF grundades 1952 för att hjälpa nordiska fackförbund vid konflikt. Sedan 2003 ligger tonvikten på europafrågor och bevakning av lagar och avtal för utomnordiska arbetare som söker sig till de nordiska länderna för att jobba.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ny generalsekreterare på NBTF

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig