info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ny bolagsform ogillas av arbetsgivare

Stockholms Byggmästareförening kommer troligen att utesluta företaget CCB Properties Ltd, som utför mur- och putsjobb i Stockholm. Företaget använder en brittisk bolagsform som förhindrar insyn.

CCB Properties Ltd är ett Cypern-registrarat bolag som bildats enligt en brittisk bolagsform. Företaget utför puts- och murjobb i Stockholm med polsk arbetskraft bland annat åt SE Mur&Puts. CCB är medlem i Stockholms Byggmästareförening.
Nu har Byggnads avdelning i Stockholm krävt att CCB avförs från rätten att vara underentreprenör. Orsaken är att Byggnads har sett att de momsregistreringsnummer som företaget uppgivit inte finns i verkligheten.
Enligt Hans Åkerlund på Stockholms Byggmästareförening är CCB registrerat enligt brittisk lag, som ett nominee company, på Cypern. Bolagsformen innebär att det är omöjligt att spåra företagets ägare.

Hans Åkerlund säger att byggmästareföreningen inte kunnat hitta någon giltig momsregistrering för företaget och att man inte bestrider Byggnads krav på att firman avförs från listan över godkända underentreprenörer. Han föreslår föreningens styrelse att utesluta företaget.
Den person som enligt byggmästareföreningens register är chef på CCB, Marek Salamandra, vill inte kommentera ärendet. Han säger att frågan nog kommer att avgöras i domstol och hänvisar i övrigt till företagets ledning, men han vill inte uppge vem som leder företaget.

Advokat Martin Agell, som varit med då företaget träffat Byggnads i Stockholm, säger att han inte känner till detaljerna och att han egentligen inte företrätt bolaget.
– Jag har bara givit råd i kollektivavtalsfrågor till Marek, säger Martin Agell.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ny bolagsform ogillas av arbetsgivare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig