info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Nu finns fallskydd på Bodomhus"

"Nu finns fallskydd, arbetsmiljöinspektören har givit klartecken", det säger Stefan Johansson, chef på Bodomhus i Borås som Byggnads anmält till arbetsmiljöverket.

I förra veckan anmälde Byggnads skyddsombud i Borås, Ronny Karlsson, ett villabygge i Borås till arbetsmiljinspetionen. På villabygget hade han sett och dokumenterat takarbete utan fallskydd, en hemmasnickrad stege som användes som tillträdesled och byggnadsarbetare som bar tegel till taket.
Nu har Bodomhus, som bygger villan, åtgärdat bristerna. Enligt företagets chef, Stefan Johansson, var det bara förberedelser inför tegeltäckningen som Ronny Karlsson hade sett.
– De hade burit upp en rad tegel för att kolla om de behövde kapa något. Nu, när täckningen ska börja, är teglet upplyft med traktor, det finns en trappa och skyddsräck är på plats, säger Stefan Johansson.
Han säger att han inte vet vad han ska tycka om Byggnads larm.

Bodomhus affärsidé är att sälja polska typhus till svenska kunder. Material och arbetskraft levereras från Polen. Priset för kunden blir cirka 12 000 kronor per kvadratmeter i nyckelfärdigt hus. Företaget som Bodomhus tecknar kontrakt med heter, enligt Stefan Johansson, Drbi och det är där de polska byggnadsarbetarna är anställda.
Byggnads har via e-post begärt kollektivavtal med Bodomhus. Stefan Johansson säger att han inte sett någon sådan begäran.
– Jag har inga principiella invändningar, men jag vill gärna se vad det innebär innan jag bestämmer om jag ska teckna avtal, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Nu finns fallskydd på Bodomhus"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig