info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nu anländer guldbron till Slussen – se hur den ska monteras

Efter en lång färd är det äntligen dags för "guldbron" att ta sig den sista knixiga biten genom Stockholms skärgård in till Slussen.

Foto: Skanska

Dåligt väder har fördröjt guldbrons resa från Kina till Sverige. Men nu är den snart framme i Stockholm och bygget av nya Slussen. Just nu ser det ut som att fartyget med den glimrande lasten kommer att nå ytterskärgården på onsdag, cirka en månad senare än beräknat.

– Exakt vilken dag som bron sedan kommer köras in till Slussen är inte riktigt bestämt ännu. Det är möjligt att de åker in genom skärgården redan samma dag, alltså på onsdag, men det kan också bli dagen därpå, säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig på Slussenprojektet.

Läs också Oro för Corona på bygget: "Arbetskompisar som varit i Italien"

Själva färden genom skärgården tar mellan fem och sju timmar.

När ekipaget väl är inne vid Slussen kommer bron att lossas från fartyget och föras in till kaj. Sedan kommer bron att läggas på plats på brofästena några dagar senare. Efter lite finjustering påbörjas sedan arbetet med alla installationer och på lite sikt även vägbeläggningen. Enligt plan ska bron börja användas för trafik under hösten.

Här kan du se hur det ska gå till när bron läggs på plats.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nu anländer guldbron till Slussen – se hur den ska monteras