info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

NCC vill bygga vindkraftverk på hustak

I framtiden kan flera städer i landet få en helt ny skyline. Byggbolaget Ncc planerar nämligen att börja bygga vindkraftverk på fastigheter. - Vi har identifierat en fastighet som ska byggas 2010 i Stockholm. Vi tror den blir lämplig att sätta vindkraftverk på, säger Peter Wågström på NCC, till tidningen Miljörapporten.

Planerna på ett vindkraftverk på fastigheten i Stockholm är en del i bolagets satsning på att bygga fastigheter som är självförsörjande på el och inte släpper ut någon koldioxid. Ncc har redan tidigare beslutat om att en fastighet som bolaget bygger i Danmark ska utrustas med solpaneler. Och nästa steg är alltså ett vindkraftverk uppe på taket på en byggnad i Stockholm.
– Vi har inte fattat något beslut utan undersöker nu möjligheterna, säger Peter Wågström.
Enligt Miljörapporten finns det redan idag vindkraftverk att sätta på tak och Ncc ska under planeringsarbetet bland annat jämföra de vindkraftverk som finns och undersöka hur vindförhållandena för att se om det är lönsamt. Bolaget har även haft kontakt med investerare som sagt att de vill investera i fastigheter där ett större fokus läggs på att de är koldioxid- och energineutrala.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: NCC vill bygga vindkraftverk på hustak

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig