info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Brandskyddsföreningen 980×240 v48

NCC fimpar bemanningsbolag: ”En trend i branschen”

NCC ska lägga ner Safida Montage, bolagets egna bemanningsbolag. En orsak är att underentreprenörer tagit över allt mer.

NCC har fattat beslut om att lägga ner det egna bemanningsbolaget Safida Montag. Foto: Mostphoto

Ett av landets största byggbolag, NCC, har sedan 2015 drivit bemanningsföretaget Safida Montage. Bolaget har hjälpt till med att bidra med personal till NCC egna byggen. Men nu har NCC beslutat att lägga ner Safida Montag, något som Byggindustrin skriver om.

– Det är en trend i hela branschen som har pågått under en längre tid, säger Robert Norlin, ansvarig för internationella inköp på NCC till tidningen.

Enligt NCC drog de igång Safida Montage i en tid då det fanns en stor brist på kompetent personal i byggsektorn. Med ett eget bemanningsföretag var tanken att de vid arbetstoppar, där deras egna anställda inte räckte till, även skulle kunna plocka in folk från Safida Montage.

– Bemanning av projekten utöver de som är lokalt anställda görs i dag i större utsträckning med underentreprenörer i stället för bemanningsbolag, säger Robert Norlin.

I dag jobbar anställda i Safida Montage på två av NCC:s projekt. Att bolaget lägger ner verksamheten i slutet av februari kommer enligt NCC inte att påverka projekten.

Ungefär trettio anställda berörs av nedläggningen.

Annons
EHRAB 250×600 v48a
EHRAB 250×600 v48b
EHRAB 250×600 v48c

Du läser: NCC fimpar bemanningsbolag: ”En trend i branschen”