info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

NCC får kritik av arbetsmiljöverket

Arbetsmiljöverket riktar kritik mot NCC. Verket fick inte någon information vad gäller angående alkoholproblemen på NCC:s bygge vid Eriksbergsdockan i Göteborg.

Polska byggnadsarbetare har vid ett flertal tillfällen varit alkoholpåverkade på NCC:s bygge vid Eriksbergsdockan i Göteborg. Sammanlagt har åtta byggnadsarbetare, som arbetar för det irländska bemanningsföretaget Rimec, bytts ut.
Magnus Larsson, arbetsmiljöinspektör i Göteborg, anser att han borde ha blivit informerad om alkoholproblemen, testerna och de personalförändringarna som har ägt rum.
– Det är anmärkningsvärt att NCC inte nämnde detta när jag i maj var ute på arbetsplatsen för att utreda en olycka som ägde rum i april, säger Magnus Larsson till Göteborgsposten.

Olyckan inträffade den 26 april, då tre polska byggnadsarbetare skadades när de skulle lossa ett balkongelement från lyftkranens kättingar. Olyckan innebar att två föll cirka 2,5 meter ner i en betonggrund. Samtliga fördes till sjukhus. Den 5 maj träffades NCC och Arbetsmiljöverket för att gå igenom omständigheterna kring olyckan.
Men då nämndes ingenting om alkoholproblemen på arbetsplatsen.
Arbetsmiljöverket anser nu att NCC måste ta ett rejälare tag kring problemet vad gäller alkohol på arbetsplatsen. Arbetsmiljöinspektör Magnus Larsson anser inte att det räcker med att göra tester med några månaders mellanrum utan man måste testa dagligen för att få bort problemet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: NCC får kritik av arbetsmiljöverket

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig