info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nära hälften varslas på byggbolaget: ”Vi lider”

Det går knappt en dag utan ett byggvarsel. Denna gång är det en lokal spelare i Småland som tvingats lämna det tråkiga beskedet till de anställda. Nära hälften av snickarna tvingas gå.

Ett tidigare bygge för Eriksson & Lönn i Nässjö. Sedan dess har konjunkturen försämrats. Företaget tvingas nu varsla nära hälften av snickarna. Foto: Eriksson & Lönn Bygg/Facebook

Det är en minskad orderingång som fått Eriksson & Lönn Bygg i Vetlanda att varsla. Nu får nära hälften av dem gå. Något som Vetlanda-Posten var först att skriva om.

Det är 12 snickare som sagts upp. De har en uppsägningstid på mellan en och fem månader.

Nu får nära hälften av dem gå.
Sofie Eriksson, vd på Eriksson & Lönn Bygg.

– Vi ser att marknaden dyker kraftigt nu vid nyår och att det fortsätter under början av nästa år, säger Sofie Eriksson, vd på Eriksson & Lönn, till Byggnadsarbetaren.

Varselvågen i bygg – så illa är det just nu

Nära hälften

Företaget har i dag 36 anställda och av dem är 27 snickare. Nu får alltså nära hälften av snickarna gå.

– Vi har jobb för alla som blir kvar efter uppsägningarna. Så fort vi får in nya jobb hoppas vi kunna återanställa. Vår förhoppning och önskan är att de inte behöver gå hem. Vi lider verkligen med alla som blivit uppsagda.

Finns det något ljus i tunneln?

– Vi har en hel del jobb att räkna på nu. Det är positivt, säger Sofie Eriksson.

Räntor och inflation

Eriksson & Lönn är relativt breda i sitt byggande då de tar jobb för det offentliga, den privata industrin och även för privatpersoner.

De bygger allt från bostäder till industrilokaler men kör även en del servicejobb. Men trots bredden påverkas de starkt av den vikande konjunkturen.

– Det slår brett. Det är räntor och inflationen som spökar, men samtidigt hoppas jag att det vänder snart för det kan inte hålla på i all evighet. Möjligen behöver politikerna vakna till liv. Kanske ett stöd för bostadsproduktionen där vi har det största tappet. Något stöd till de som ska in på bostadsmarknaden kanske så de kan köpa sin första bostad, avslutar Sofie Eriksson.

Få de senaste byggnyheterna – direkt i din mail! Prenumerera på ”Byggnadsarbetarens nyhetsbrev”.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nära hälften varslas på byggbolaget: ”Vi lider”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig