info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetaren 980×240 v10

När perfekt är rätt långt borta - ett firmajobb

Har Tor slagit hammaren på plåten eller vad har egentligen hänt? Vi ringde upp målaren Boris Wallvingskog som knäppte bilden på en inte helt perfekt montering av en vindskiveplåt.

Inte direkt något kanonjobb. Foto: Privat

Under sommaren har det varit högtryck i Facebookgruppen Byggmissar klantigast i Byggsverige. Den ena galnare missen efter den andra har lagts upp.

En miss handlade om en inte helt lyckad montering av en vindskiveplåt på en villa i sydvästra delen av landet. Målaren Boris Wallvingskog upptäckte byggmissen när han var där på plats för att måla vindskivorna.

Vad tänkte du när du såg plåten?

– Ja, vad tänker man. Det första jag såg var den buckliga plåten. Jag brukar inte bry mig om hur andra yrkesgrupper sköter sitt jobb, men i det här fallet tänkte jag att jag måste ta en bild och dela med mig.

Tror du att det är en plåtis som gjort jobbet eller är det en hemmapulare?

– Jag vet att det är en firma som gjort jobbet, men de har gått i konkurs nu. Men det är helt säkert ingen plåtslagare som satt dit plåten, utan någon har köpt den på något byggvaruhus och sedan bankat plåten på plats. Inget snyggt jobb.

Hur känns det som hantverkare att se sådana här saker, även om det inte rör måleri?

– Det är bedrövligt att se. Jag vet att det är en äldre dam som bor där. Hon bor i lägenhet och hyr ut huset. Jag förmodar att hon valt det billigaste budet. Frågan är hur det ser ut under takpannorna?

Annons
Brandskyddsföreningen 250×600 v10

Du läser: När perfekt är rätt långt borta - ett firmajobb