info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nåiden bygg kommenterar kritiken: ”Vi har åtgärdat bristerna”

Nåiden bygg uppger att man har åtgärdat bristerna på arbetsplatsen efter Arbetsmiljöverkets krav. Företaget har också infört nya rutiner kring arbetsmoment och säkerhetstänk.

I torsdags förra veckan föll en betongarbetare cirka 16 meter från ett valvbord på en arbetsplats i Luleå. Mannen klarade fallet lindrigt och fick en spricka i okbenet i ansiktet och en stukad fot.
–Det är väldigt tråkigt att det hände, men det gick ju väldigt lyckligt den här gången, säger Per Ola Patomella, arbetschef på Nåiden bygg.

Läs också Efter fallolyckan – åklagare kräver 300 000 kronor

”Vi har åtgärdat bristerna”

Efter arbetsolyckan har Arbetsmiljöverket besökt arbetsplatsen två gånger. Arbetsmiljöverket har i ett inspektionsmeddelande riktat kritik och ställt krav på Nåiden bygg på en rad punkter. Det gäller flera fallrisker i trapptorn, trapphus, brunn och över kant på byggnaden, men också brister när det gäller schakt och ställningar. Arbetsmiljöverket kan inte säga om bristerna har med olyckan att göra, men anser att fall- och schaktriskerna är allvarliga.
– Vi har åtgärdat bristerna. Vi har också gått igenom alla arbetsmoment med våra anställda, exempelvis de som arbetar med bjälklager och valv. Vi har också pratat mycket säkerhetstänk. Vi får aldrig tumma på säkerheten. Den går alltid i första hand, säger Per Ola Patomella.
Har du någon kommentar till hur olyckan gick till?
– Nej, jag vill inte föregå någon utredning. Det finns många olika versioner hur det har gått till, men det är ingen idé att spekulera, säger Per Ola Patomella, arbetschef på Nåiden bygg.

Läs mer: Man föll 15 meter på bygget – kan ha räddats av snöhög
Läs mer:
Efter 16-meters fallet – hård kritik mot bygget

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nåiden bygg kommenterar kritiken: ”Vi har åtgärdat bristerna”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig