info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Myhrer skön medicin mot idrottsrobotar

I takt med att idrott blir big business försvinner stjärnornas personlighet. Idrottsrobotarna breder ut sig över världen. Därför behövs fler som André Myhrer.

Han svarar på frågor

När en idrottsrobot som Barcelonas Leo Messi, efter en magisk utklassningsseger mot Ajax i Champions League, svarade på frågan om det här var säsongens bästa match lät det så här: ”Det var en bra första halvlek. Det viktigaste var att vi vann och att vi fick tre poäng.”
När slalomåkaren André Myhrer svarade på frågan om varför han tagit OS-guld lät det så här: ”Det är helt jävla sjukt. Hahaha!!! Jag vet inte vad jag ska säga.” Sedan blev han tyst och begrundade frågan ett tag.
Det är så klart befriande för oss som tittar.

Han är inte bara skidåkare

Idrottsrobotar tar sin idrott seriöst och för många verkar det inte finnas varken tid eller plats över för ett vanligt liv. Längdstjärnan Johan Olsson brukade isolera sig i ett par månader från sin familj för att inte bli förkyld till mästerskap. Hur kul kan det vara? Och är det värt det?
André Myhrer jobbar inte så. På fritiden lirar han gitarr i banden Tre backar läsk och Segertåget och efter varje världscupseger belönar han sig själv med en ny gura. Han är känd för att plocka upp gitarren under sena kvällar och spela för de andra i världscupen.
Det är så klart befriande för oss som följer sporten.

Han tänker

En idrottsrobot gör som tränaren säger, jobbar för laget och uppfinner inga nya hjul.
André Myhrer jobbar inte så. Han har uppfunnit en egen teknik i parallellslalom, där han på ett rätt brutalt sätt kör rakt över portarna i stället för att åka runt dem. Resultatet: En seger och en andraplats i de senaste världscuptävlingarna – vid 35 års ålder.
Så när kommentarer som ”vi tar en match i taget”, ”det viktigaste är laget” och ”nu är det bara att ladda om batterierna” breder ut sig som en fuktig gammal wettexduk över idrottsvärlden är det skönt med en motvikt.
Då känns det faktiskt helt jävla sjukt bra att just André Myhrer blev olympisk mästare.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Myhrer skön medicin mot idrottsrobotar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig