info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Montör allvarligt skadad på Stockholm central

En montör skadades allvarligt vid ett renoveringsarbete av en rulltrappa på Stockholms centralstation. Mannen fick en järnbalk i huvudet och kraftiga klämskador.

Olyckan inträffade natten mot onsdagen. Montören, som arbetar på Pikner Bygg- och tunghantering AB, höll på att renovera en rulltrappa på Stockholms centralstation i Stockholm.
En professorisk upphängning av rulltrappan hade gjorts med bland annat lastpallar och järnbalkar. Av någon anledning föll allt ihop och montören hamnade i kläm.
– Han hamnade mellan balken och bjälklagskanten och fick kraftiga klämskador. Man fick ta loss honom med pallyftare, säger Tommy Lundin, arbetsmiljöinspektör i Stockholm.
Mannen fick också en järnbalk i huvudet och var medvetslös när han fördes till sjukhus. Enligt arbetsmiljöinspektör Tommy Lundin är tillståndet fortfarande kritiskt.
– Det finns misstanke om arbetsmiljöbrott. Det fanns ingen beräkning hur den professoriska upphängningen skulle gå till. Det är troligtvis ett konstruktionsfel, säger Tommy Lundin.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Montör allvarligt skadad på Stockholm central

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig