info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Bluebeam 980×240 v38, 39

Moa Hillström bygger vidare: "Humor lättar upp"

Vänlighet och humor. Det är nyckelord för att hålla humöret uppe på bygget under coronakrisen, anser snickarlärlingen Moa Hillström.

För tillfället jobbar den blivande träarbetaren Moa Hillström, 20 år, på en förskola i Hallstavik i Norrtälje utanför Stockholm.

– Just nu håller jag på med besiktningsanmärkningar. Jag går runt med ett protokoll och fixar allt som är fel, säger hon.

Vad behöver du göra?

– Det vanligaste är att fixa tryckmärken på karmar och dörrar. Det brukar räcka med att måla på lackfärg. I vissa fall får man lägga på spackel.

Har viruset gjort att du får jobba på något annat sätt?

– Ja, man kan sakna material i vissa fall och då får vara lite kreativ med de grejer man har. Ibland behöver man till exempel en regel i en annan dimension, då får man fixa det på plats.

– Man får alltid komma på olika lösningar till olika moment. Men har man löst ett problem så brukar andra, liknande problem bli lättare att lösa.

Tänker ni mycket på att hålla avstånd mellan varandra på bygget?

– Nej, vi har bara regeln att man inte får vara här om man är det minsta sjuk. Det gäller inte bara oss, utan alla människor som kommer förbi bygget.

Känner du dig osäker när du ska ut i yrkeslivet i den här situationen?

– Nej, jag känner mig faktiskt väldigt säker. Vi (företaget Prudencia) har väldigt många jobb planerade, så därför är jag inte rädd för att bli varslad.

Har du något tips till andra byggare, för att det ska kännas bättre under coronatiderna?

– Det är bra att vara trevlig och ha lite humor, då mycket brukar det mesta lätta upp sig – även i sådana här situationer.

#Vibyggervidare

Byggnadsarbetaren, Sveriges största tidning i byggbranschen, inleder nu kampanjen #Vibyggervidare – Vi vill skapa inspiration, boosta företag och arbetare samt ge er en plattform i tidning, på webb och i sociala medier, skapa samarbeten och hoppfullhet i en allvarlig och mycket svår tid.

Var med och visa att du bygger vidare! Gör så här: 

* Ta en bild på dig själv eller be någon fota dig i en arbetssituation.

* Beskriv vad som byggs på bilden (vilket projekt och vilken uppgift som utförs)

* Namn och yrke

* Svara på följande frågor:

– Vilka problem har du/ni stött på i samband med krisen?

– Önskar du/ni hjälp med något? Kontakt med någon? Har ni uppmaning till kollegor, uppdragsgivare eller kunder?

Skicka bild och text till red@byggarb.se – märk mailet med #Vibyggervidare

Vi kommer löpande publicera material på vår webb, i våra sociala medier samt publicera flera bidrag i Byggnadsarbetarens pappersedition.

Annons
Infobric 250×600 v38, 39

Du läser: Moa Hillström bygger vidare: "Humor lättar upp"