info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Misstänkt cyberangrepp – Byggnads starkt påverkat

E-tjänsten ”Mina Sidor” på Byggnads a-kassa är för tillfället stängd på grund av ett misstänkt cyberangrepp. Även Byggnads medlemscenter är stängt.

Foto: Mostphotos (montage)

Jessica Afzelius, kommunikatör på Byggnads A-kassa uppmanar alla medlemmar som vill komma i kontakt med A-kassan att avvakta och hålla koll.
– Alla Sveriges a-kassor ligger nere just nu. Vår driftsleverantör Softronic har stängt ner. Det påverkar även hemsidor.

Den som har ett ärende med någon form av deadline idag, kommer att kunna hävda att orsaken till att man inte kontaktade a-kassan, berodde på tekniska problem, till exempel vid överklagningar.
– Det kommer inte att bli några problem att i efterhand påtala detta.

Även Byggnads hemsida, som har Softronic som leverantör, ligger nere. Byggnads medlemscenter påverkas också av nedstängningen. Om du har ett direktnummer till någon kan du komma i kontakt med personer på Byggnads under stoppet.

Orsaken till Softronics nedstängning är ett misstänkt cyberangrepp i en av a-kassornas datasystem.
Just nu pågår arbete med att analysera effekter av detta. Särskilda skyddsåtgärder har också genomförts för att skydda den personliga integriteten. Den incident som är föremål för utredning är koncentrerad till en enskild a-kassa.

– Tekniker håller på att utreda detta och man beräknar komma i gång med systemen igen vid lunchtid, säger Jesscia Afzelius på Byggnads a-kassa.

Samarbetsorganisationen Sveriges a-kassor, har lämnat en redovisning till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, och gjort en allmän anmälan till Integritetsskyddsmyndigheten, säger Tomas Eriksson, kanslichef, i ett pressmeddelande. Han meddelar i en kommentar till Expressen att inga utbetalningar av A-kasseersättning har påverkats av nedstängningen.

I Sverige finns 24 olika a-kassor.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Misstänkt cyberangrepp – Byggnads starkt påverkat

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig