info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Minnesstund för de döda byggarbetarna i Härnösand

En minnesstund hölls i morse för de två döda byggnadsarbetarna, Ingemar Wiklander och Jyrki Olavi Pietarila som dog i rasolyckan i Härnösand. Vad som orsakat olyckan är fortfarande oklart.

Minnesstunden hölls i morse en bit från olycksplatsen, vid Älandsfjärdens strand. En lokalpräst höll i minnesstunden och 40 anställda från Skanska deltog. De två byggnadsarbetarna som dog i rasolyckan heter Ingemar Wiklander, 52 år från Söråker. Den andre byggnadsarbetaren heter Jyrki Olavi Pietarila, 35 år, och är från Nyland, Kramfors.
Tre byggnadsarbetare överlevde raset. Två av dem vårdas på Sundsvalls sjukhus. Tillståndet är allvarligt, men inte livshotande. En 18-årig praktikant på byggprogrammet i Sundsvall skadades lindrigt i fallet.
Det var i går eftermiddag som den tragiska olyckan inträffade. Olyckan inträffade när första etappen av gjutningsarbetet pågick, uppger Sundsvalls tidning. Det var under den första gjutningsdagen som formarna rasade från den 20 meter höga bron. De fem byggnadsarbetarna drogs med och föll ner på marken.
– Det är en stor backlash för oss att sådant här händer. Vi inriktar oss nu på att ge krisstöd och att de anhöriga får så mycket stöd som de kan, säger Christine Gustafsson, informationschef på Skanska Sverige
Vad som orsakat olyckan är fortfarande oklart. Olyckan utreds nu av Arbetsmiljöverket.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Minnesstund för de döda byggarbetarna i Härnösand

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig