info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Minister avböjde ROT-förslag

Trots att arbetsmarknadsminister Hans Karlsson är medveten om ROT-avdragens positiva effekter är åtgärden inte aktuell just nu. Det beskedet fick träarbetaren Ingemar Hols i Karlstad på tisdagen.

Hans Karlsson, minister med ansvar för arbetsmarknadsfrågor, gillar egentligen ROT-avdrag. Det intrycket fick Ingemar Hols, snickare på Rohm & Co i Karlstad när han fick tillfälle att fråga ministern om avdraget som hela byggbranschen kräver.
– Han sade att det borde kunna permanentas eftersom det ger sådan effekt när det gäller att motverka svartjobb, berättar Ingemar Hols, efter ett möte på Hotell Gustaf Fröding, där Ingemar och ett 50-tal andra fackligt aktiva värmlänningar träffade Hans Karlsson.
– Men ROT-avdrag är ändå inte aktuella just nu eftersom det inte gått att enas med samarbetspartierna om ett förslag.

Hans Karlsson är på turné i Sverige för att träffa fackligt aktiva. Mötet i Karlstad var en del av turnén och Ingemar Hols tyckte att det gav en del att träffa ministern.
– Hans Karlsson vill få igång en politisk diskussion på arbetsplatserna och det är ju bra. Det är inte lätt att komma igenom saggskvalet i media där Göran Perssons nya hus är viktigare än de borgerligas förslag om sänkning av a-kassa och sjukersättning, säger han.
Den politiska diskussion som förs på Ingemar Hols arbetsplats handlar om att kollektivavtalen hotas och att arbetsgivarna vill ha bort byggnadsarbetarnas möjlighet att påverka lönen. Ministern verkade ha bra koll på det, tycker han, även om han lade ansvaret för att rädda avtalen på de fackligt aktiva i stället för att ge löften om åtgärder.
Ingemar Hols håller med ministern på den punkten och är rätt nöjd efter mötet. 
– Socialdemokraterna börjar kanske inse att de måste vända sig åt rätt håll igen, summerar Ingemar Hols mötet med arbetsmarknadsministern.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Minister avböjde ROT-förslag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig