info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Mindre att göra – då satsar bolaget på privata kunder

Mitt i pandemin börjar bemanningsföretaget Expandera mera erbjuda tjänster direkt mot privata kunder.

Bemanningsbolaget Expandera mera har funnits i 20 år och erbjuder arbetskraft till byggbolag. I samband med pandemin har de emellertid fått mindre att göra vilket gjort att de nu inleder en ny satsning – uppdrag direkt mot privatkund. Patycia Kobus (bilden) kommer vara ansvarig för verksamhetsområdet.

Grundaren Jessica Löfström berättar mer:

– Vi har under åren fått förfrågningar men har haft svårt att hinna med dessa förfrågningar från privatpersoner. Nu när vi har färre uppdrag så hinner vi med detta. Dessutom tycker vi att det är på tiden att även den privata sektorn får ett seriöst alternativ med utbildad arbetskraft och villkor som sköts.

Hur jobbar ni under pandemin?

– VI har Covid-19-säkrat verksamheten. Alla våra handymans har handsprit i sitt snickarbälte, vi kommer aldrig närmre kunden än två meter och ber kunden, om möjligt, att inte vara i närheten när vi är på plats och arbetar. I och med att vi har schyssta avtal så är personer som är sjuka hemma till skillnad från de bolag med svart arbetskraft där jobbar personalen även om de är sjuka för de har ingen sjuklön

Har ni någon allmän uppmaning till kollegor i bransch i denna svåra tid? 

– Snälla, sluta anlita oseriösa bolag. Inte bara för din arbetsplats skull då smittan blir kraftfull när sjuk personal tvingas arbeta, det är också ett slag mot samhället som inte får in skattepengar som nu mer än någonsin behövs för sjukvård och stöttning av de seriösa bolagen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Mindre att göra – då satsar bolaget på privata kunder