info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Miljöministern vill ha hållbart byggnade

I fredags undertecknade miljöminister Anders Carlgren en överenskommelse med tre nya aktörer i Bygga-bo-dialogen. Målet är att arbeta för en hållbar bygg- och fastighetssektor.

Bygga-bo-dialogen är ett samarbete mellan företag, kommuner och regeringen för utveckling av en hållbar bygg- och fastighetssektor i Sverige. Företrädarna vill skapa förutsättningar för bland annat effektiv energi- och resursanvändning samt hälsosam innemiljö.

Energianvändningen i bostäder och lokaler utgör idag närmare 40 procent av vår totala energianvändning.
– Hur vi bygger och bor har stor betydelse i arbetet mot klimatförändringen. Företagens insatser för energieffektivisering och användande av bland annat byggmaterial som är bra för miljön är avgörande i den fortsatta omställningen. Ett näringsliv i framkant ger Sverige möjligheter till miljöteknikexport och behövs för att vi ska axla rollen som ledande förebild på klimatområdet, sa miljöministern vid undertecknandet.

Sammanlagt ingår nu 43 aktörer i Bygga-bo-dialogen. De tre nya aktörerna som i fredags skrev på är Göteborgs stad, Länsförsäkringar Bank och Bravida. Sedan tidigare har bland andra Skanska, NCC, Riksbyggen, Folksam och Stockholms stad undertecknat avtalet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Miljöministern vill ha hållbart byggnade

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig