info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Mer buller och mindre sol i studentlyor? Nya byggkrav på gång

Det finns för få studentbostäder. Regeringen vill öka byggandet genom att slipa bort en del av dagens byggkrav och därmed bygga billigare. Bland annat ska reglerna för buller ses över.

Foto: Mostphotos

Det är Boverket som har fått uppdraget att ta fram förslag på ”betydande lättnader” när det gäller vilken standard det ska vara på studentlyorna i framtiden. Det handlar dels om att bygga för en lägre kostnad, dels få fram flera olika typer av boenden.

– Det behövs fler studentbostäder och regeringen vill göra det enklare och billigare att bygga efter studenters behov, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Boverket ska bland annat titta närmare på de byggregler som styr dags- och solljus samt skydd mot buller i dagens studentbostäder. Mycket handlar om att hitta sätt att bygga billigare, men standarden ska enligt uppdraget från regeringen inte sänkas mer än nödvändigt.

Under uppdraget ska Boverket samverka med studentorganisationer, bygg- och fastighetsföretag, funktionshindersorganisationer och andra myndigheter.

En rapport ska lämnas till Landsbygds- och infrastrukturdepartementet senast den 30 april 2024.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Mer buller och mindre sol i studentlyor? Nya byggkrav på gång

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig