info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetaren 980×240 v9

Mejlet från Ola Serneke – ber om ursäkt till de anställda

Ola Serneke är  ångerfull efter avslöjandet om det anonyma kontot på sparforumet. I ett mejl till de anställda skriver han bland annat: "Det kan påverka bilden av hela bolaget".

Vd:n Ola Serneke ber om ursäkt till de anställda på företaget. Foto: Serneke

Sernekes vd och huvudägare Ola Serneke misstänks under tre år, via ett anonymt konto, ha haussat sitt företag på aktiespararforumet Placera. Göteborgs Posten avslöjade nyheten i slutet av januari och sedan dess har Ola Serneke själv endast uttalat sig via sitt företags hemsida, där han bland annat har sagt: ”Min avsikt har varit att bidra till diskussionen med redan känd och relevant information. Jag förstår nu att detta var fel sätt att göra det på och det kommer inte upprepas.”

Samtidigt har röster höjts för hans avgång. Nu kan Göteborgs Posten berätta att byggjättens vd skrivit ett internt mejl till sina anställda, där han ber om ursäkt. Ola Serneke skriver bland annat:

”Som ni säkert hört och läst, så har det skrivits en hel del om mig i pressen gällande inlägg på ett aktieforum. Man kan så här i efterhand konstatera att saker blir ibland fel trots goda intentioner.”

”Jag är såklart jätteledsen och djupt bedrövad för att detta påverkar er som anställda då ni säkert får frågor om det som hänt och att det även kan påverka bilden av hela bolaget negativt. Detta vill jag be om ursäkt för!”

Ola Serneke ger även en känga åt pressens bevakning:

”Sedan ska man inte heller glömma av den gamla devisen att ’det finns inget så gammalt som gårdagens tidning’ – i morgon kommer något nytt mot något annat bolag som media ’ger sig på’ ”.

Ola Serneke sitter än så länge kvar på sin post. Johan Live, kommunikationschef på Serneke, har tidigare berättat för Byggnadsarbetaren att styrelsen ser allvarligt på det inträffade och att man därför har inlett en intern utredning. Något besked om hur företaget Serneke går vidare i frågan har ännu inte kommit.

Annons

Du läser: Mejlet från Ola Serneke – ber om ursäkt till de anställda