info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Medlemstappet har stannat upp

I mars bröts minskningen av antalet medlemmar i Byggnads. Totalt ökade antalet medlemmar med 396 personer och de yrkesverksamma blev femton fler än i februari.

Medlemsutvecklingen har sett dyster ut för Byggnads del under lång tid. Sett över fem år har förbundet tappat över 20 000 medlemmar. Hittills i år, under månaderna januari till mars, har antalet anslutna byggnadsarbetare minskat med 435 personer. Då är även studenter och pensionärer inräknade. Om man ser endast till de yrkesverksamma medlemmarna ligger årets minskning på drygt 1200 personer.
Men statistiken för mars månad tyder alltså på att trenden åtminstone har fått ett avbrott. Det räcker inte för att vända årets minskning, men läst månad för månad svänger kurvan. Under mars har medlemmar i Byggnads nämligen blivit 396 fler jämfört med februari, nu är de sammanlagt 105 578. Även sett endast till de yrkesverksamma visar statistiken på en ökning om än en blygsam sådan; de yrkesverksamma medlemmarna var femton fler i slutet av mars jämfört med hur det såg ut i månadens början. Det är en klar förändring av utvecklingen; under årets två första månader minskade samma grupp med över 1200 personer.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Medlemstappet har stannat upp

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig