info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Medlemsras i Byggnads i januari

679 medlemmar i 24 av 29 avdelningar i Byggnads begärde utträde ur facket under januari. Det är en tredubbling jämfört med januari 2006 och pekar mot ett medlemstapp på över 2000 medlemmar den första månaden med höjda avgifter.

– Det ser värre ut än för några veckor sedan, säger Thomas Gutstavsson, andre ordförande i Byggnads, sedan han sammanställt rapporter från 24 av Byggnads 29 avdelningar om medlemsutvecklingen i januari.
679 medlemmar har begärt utträde ur förbundet i de 24 avdelningarna. Storstadsavdelningarna finns med bland de 24 avdelningar som redovisat. Av de 679 har 277 begärt utträde både ur förbund och a-kassa.
Ytterligare 470 medlemmar har begärt utträde ur a-kassan men vill vara kvar i förbundet. Det är en fördubbling jämfört med januari 2006.

Samtidigt har 280 nya medlemmar värvats till de 24 avdelningarna under januari. I januari 2006 värvades totalt 422 medlemmar till förbundet.
– Det finns ett stort mörkertal i de här siffrorna. De flesta som lämnar gör det genom att sluta betala och hur många som valt att strunta i betalningen i januari vet vi inte förrän en bit in i februari, säger Thomas Gustavsson.
I januari 2006 var det 353 medlemmar som lämnade facket genom bristande betalning. Om också den siffran tredubblas kan det totala medlemstappet i Byggnads under januari bli över 2 000 medlemmar.

Byggnads avdelningar har också fått ta emot ett stort antal samtal från medlemmar som velat diskutera avgiftshöjningarna till fack och a-kassa.
– Det är omöjligt att ge någon exakt siffra men det har varit jätte mycket samtal, säger Thomas Gustavsson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Medlemsras i Byggnads i januari

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig