info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Medlarbud tidigast i slutet av veckan

Tidigast i slutet av den här veckan kan det komma ett medlingsbud i de kärvande förhandlingarna kring byggavtalet. Det säger Gunnar Grenfors, en av tre utsedda medlare.

Medlarna har träffat både Byggnads och Sveriges Byggindustrier, (BI), under påskhelgen. Samtalen har ägnats åt att sätta in medlarna i läget. Men några konkreta bud kan inte komma före Byggnads förbundsfullmäktige på onsdag, säger Gunnar Grenfors, en av medlarna.

– Det tar lite tid för parterna att samla sina delegationer. Samtidigt behöver vi lite tid för att hitta idéer till lösningar. Men vi är optimistiska, det tillhör lite den här rollen att vara det, säger han.
Gunnar Grenfors är en rutinerad medlare med över tjugo års erfarenhet av arbetsmarknadskonflikter. Ändå är det första gången han medlar i byggbranschen. De andra två medlarna är Olle Hammarström och Göran Ljungström.

Byggnads varslade om strejk i onsdags kväll för cirka tusen byggnadsarbetare på 46 Peab-arbetsplatser runt om i landet. Strejken bryter ut onsdagen den 18 april om ingen lösning hittas.
Framför allt är Byggnads och arbetsgivarna oense om vilka som ska vara lokala förhandlingsparter på anläggningsavtalet. Idag är det de anställda som förhandlar. Byggnads vill att deras lokalombudsmän ska bli förhandlingspart.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Medlarbud tidigast i slutet av veckan

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig