info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Mätare byter sida

Byggnads mätningsföreståndare i Lund, Rasmus Nilsson, har sagt upp sig. Han har fått jobb på Veidekke som personalhandläggare.

– Jag är medveten om att det finns en intressekonflikt. Men min erfarenhet är ur Byggnads och som jag ser det, i min glasbubbla, så kan det fungera, säger Rasmus Nilsson, chef för mätningen av ackord i Lund.
Han byter nu jobb. I stället för facklig löneförhandlare blir han personalhandläggare på Veidekke i Skåne. Han tror att sidbytet kommer att gå bra och han säger också att han tror att det kommer att bli vanligare att Byggnads ombudsmän tar jobb i näringslivet.
– Det är ett påfrestande jobb att vara förhandlare på Byggnads. Nu när det är högkonjunktur har det blivit allt mer kvällar och resor. Man behöver se över arbetsbelastningen, säger han.

I måndags, den 29 maj, lämnade han in sin uppsägning och han blev då fråntagen alla arbetsuppgifter eftersom hans nya arbetsgivare är en motpart. Avdelningen i Lund kommer att utse en ny chef för mätningen den 13 juni.
Rasmus Nilsson säger att han kommer att få marginellt högre lön som personalhandläggare på Veidekke. Han hoppas också på mindre resor och mindre kvällsarbete.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Mätare byter sida

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig