info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Maskinförare omkom vid arbetsplatsolycka

En allvarlig arbetsplatsolycka har inträffat i Gimsbärke i Dalarna. En vägarbetare hamnade under en väghyvel och klämdes till döds.

Olyckan inträffade igår, strax efter lunch. Arbetsmiljöverket har inspekterat olycksplatsen och talat med människor som vistades i närheten. Det var mycket halt på platsen.
– Vi är ganska säkra på att olyckan gått till så att mannen halkat in under ett av hjulen, när han skulle kliva upp till förarhytten, säger Per-Arne Mattsson, arbetsmiljöinspektör på distriktet i Falun.

Teorin är att mannen lämnat maskinen med drivläget i. När han upptäckte att väghyveln började rulla, så hoppade han in i maskinen igen. Men han hann inte så långt, i stället halkade han in under ett av hjulen, som rullade upp på honom.
Enligt uppgifter till Arbetsmiljöverket så var drivläget i. Normalt sett ska parkeringsbromsen av säkerhetsskäl läggas i när man kliver ur en vägmaskin.
En privatperson som råkade befinna sig i närheten hörde skrik och tillkallade hjälp för att flytta maskinen.
Arbetsmiljöverket konstaterar att det inte var några fel på handbromsen eller övriga bromsar. Mannen var egen företagare.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Maskinförare omkom vid arbetsplatsolycka

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig