info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Maskinförare ger inte upp om egen utbildning

En ny maskinförarutbildning på gymnasiet lades på is på grund av regeringsskiftet höstas. Nu gör Maskinentreprenörerna nya uppvaktningsförsök hos den borgerliga regeringen.

– Vi ger inte upp hoppet om att få vår maskinförarutbildning och har för avsikt att höra vad den nya regeringen tycker. Vi ska marschera upp till regeringskansliet och höra efter, säger Lars Rönström, utbildningsansvarig vid Maskinentreprenörerna.
I dag är maskinförarutbildningen inbakad i fordons- och byggprogrammet. Med den föreslagna maskinförarutbildningen skulle utbildningen få en egen tydlig profil.
En viktig del var att den skulle ge en generell behörighet till C-körkort. Det skulle vara möjligt att ta körkort för lastbil med en totalvikt på över 3,5 ton, skriver Leveranstidningen Entreprenad.
I september förra året blev det klart att Skolverket tillsammans med byggbranschens parter, bland annat Byggnads, skulle ta fram en ny utbildning som var specialiserad och anpassad för maskinförare.
Men utbildningen ingick i den förra socialdemokratiska regeringens planerade gymnasiereform, GY07, som inte genomfördes på grund av regeringsskiftet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Maskinförare ger inte upp om egen utbildning

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig