info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Marcus favoritverktyg: En helt vanlig sked

Golvläggaren Marcus Ek, 29, går inte till verktygslådan på jakt efter favoriten – utan till besticklådan.

Golvläggaren Marcus Ek arbetar med industrigolv. Han har ett speciellt knep för att skapa jämna kanter på fogmassan: En sked.

– Jag började använda undersidan på en helt vanlig sked och nu klarar jag mig inte utan den, säger han.

Hur många skedar har du med dig på jobbet?

– Jag brukar ha med mig två. Det ligger alltid en extra sked i sidofacket på bildörren.

Måste det vara något speciell sort eller fabrikat?

– Nej, det är helt vanliga. Hoppas inte min sambo läser det här, för det har nog försvunnit en hel del från kökslådan hemma. I nödfall har jag även kört med en plastsked, men det är inte att rekommendera.

Har du sett fler som gör som du?

– Ja, det börjar sprida sig. Varje gång jag har lärlingar visar jag hur smidigt det är, och sedan börjar de också ta med sig skedar. När jag fyllde år senast gav en gammal lärling mig en stor tungslev, det är det bästa verktyget jag har.

Vad är det bästa med skeden?

– Man kommer åt inne i hörnen och det blir jämt och snyggt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Marcus favoritverktyg: En helt vanlig sked

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig