info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Många nomineringar till Byggnadsarbetaren

Bästa avslöjande. Bästa layout, och bästa fackliga nyhet på webben. En jury som bedömer fackförbundspressens journalistiska prestationer, har nominerat tidningen Byggnadsarbetarens medarbetare. I tre av fem klasser.

Margite Fransson, reporter på tidningen, har nominerats till priset ”Bästa avslöjande”.
Margite Fransson reste till Thailand för att intervjua thailändska byggnadsarbetare som jobbat på Preemraff i Lysekil. Via en tolk berättade thailändarna om hur de tvingats skriva under falska lönehandlingar i Sverige. De som ifrågasatte avtalet hotades med att bli hemskickade. De berättade om dyra arbetsförmedlingsavgifter. Och att de bara fick fickpengar, när de väl kom till Sverige.

Redigeraren och redaktionssekreteraren Anki Sydegård har nominerats till priset bästa presentation/layout. Hon formgav en bilaga till Tidningen Byggnadsarbetaren i våras som handlade om Vaxholmskonflikten. Bilagan inleds och avslutas med möten mellan lettiska och svenska byggnadsarbetare. Den första gången de träffas är i Vaxholm, innan konflikten blev en symbolfråga i en långt större, politisk motsättning i EU. När de träffas en andra gång, över en fika i Vaxholm, är det inte lika solklart att de är varandras motståndare.

Den tredje nomineringen gäller en webbnyhet. Det är Cenneth Niklasson som nominerats för nyheten med rubriken ”Föll från ställning – landade på lärling”. Nyheten beskriver en olycka där två personer skadades. Olyckor är en del av den dagliga nyhetsbevakningen eftersom riskerna är stora i byggbranschen och olyckor vanliga.
Prisutdelning kommer att ske på ”Fackförbundspressens dag” den 16 november.
I varje klass är det tre olika tidningar som nominerats av juryn.
Tävlingsarrangör är Fackförbundspressens samorganisation, där de flesta fackliga tidningar inom LO, TCO och SACO ingår.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Många nomineringar till Byggnadsarbetaren

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig