info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Magnus påkörd på bygge av arg förare – hängde på motorhuven i 50 meter

En arg förare försökte ta en genväg genom en byggarbetsplats. När arbetsledaren Magnus Lundbeck försökte stoppa föraren blev han påkörd – och fortsatte sedan färden på motorhuven.

Byggarbetare påkörd – åkte på motorhuven
När mannen vägrade stanna flög arbetsledare Magnus upp på motorhuven. Foto: Mostphotos/Peab

Det var på en av Peabs byggarbetsplatser som den minst sagt ovanliga trafikhändelsen inträffade en septemberdag förra året.

Bygget hade tidigare haft problem med fordonstrafik på Slussgatan som är avstängd för trafik. I samband med att tunga fordon skulle lämna området ställde sig därför arbetsledaren Magnus Lundbeck och kontrollerade infarten. Då såg han en bil komma körandes i hög hastighet över ett krön, rakt mot infarten.

Jag är inte riktigt funtad på det sättet

– Med flit ställde jag mig långt ut i gatan för att säkerställa att arbetsfordonen inte blev påkörda. Föraren trodde nog att jag skulle flytta på mig, men jag är inte riktigt funtad på det sättet, säger Magnus Lundbeck som, när bilen stannade, förklarade för föraren att det var förbjudet att köra genom området.

LÄS ÄVEN: Arg bilist blev kallad ”gubbjävel” – körde på byggnadsarbetare

– Jag sade åt honom att vända och ta en annan väg. Men han svarade ungefär ”flytta på dig, jag ska köra”. Han skulle hämta sin fru och ville ta den kortaste vägen.

Klamrade sig fast på motorhuven

När föraren, en man i 70-årsåldern, försökte köra vidare ställde sig Magnus framför bilen. Men föraren vägrade ge sig och började gasa.

– Jag blev jäkligt förvånad men tänkte bara att han ska fan inte köra vidare, så jag stod kvar och hamnade uppe på motorhuven.

Magnus åkte på motorhuven genom byggområdet i drygt 50 meter. Enligt hans egen uppskattning gick bilen i ungefär 30 kilometer i timmen.

– Det enda jag tänkte när jag låg på motorhuven var ”hur fan löser jag det här” och ”det här kan nog göra ont när galningen väl stannar”.

I rätten satt folk bara och gapade

Ville inte ha skadestånd

När föraren till slut bromsade in hoppade Magnus av motorhuven, lyckades öppna förardörren, tog bilnyckeln av mannen medan bilen körde och åkte med i dörröppningen. När bilen stannade höll han kvar mannen på platsen och ringde polisen.

Föraren har nu dömts för vårdslöshet i trafik av Södertälje Tingsrätt.

– I rätten satt folk bara och gapade när de hörde vad som hänt. Han ångrar sig nog lite. Han blev ju fälld så det skriker om det.

Men något skadestånd till Magnus är det inte tal om.

– De frågade om jag yrkade på skadestånd, men det var jag inte intresserad av. Det enda jag ville var ju att han skulle förstå att han gjorde fel, och han aldrig ska göra något liknande igen. Han bad om ursäkt efteråt och sa att han hoppades att vi inte skulle vara ovänner.


Få de senaste byggnyheterna – direkt i din inbox! Prenumerera på Byggnadsarbetarens nyhetsbrev.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Magnus påkörd på bygge av arg förare – hängde på motorhuven i 50 meter

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig