info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Lyft jobbdagen – spela byggbingo: "Hem och fakturera"

Hör du kommentarer som "Det fixar målaren" och "Vilken tomte" – samtidigt som elektrikern och rörisen är inne i en het dust? Då har du nästan fått byggbingo! Utmana polarna och se vem som snabbast kan fylla brickan.

Kolla bingobrickan längre ner i artikeln och håll koll på bygget. Foto: Mostphotos Grafik: Johan Fyrk

En klassiker på bygget är begreppet ”Det fixar målaren”, vilket skämtsamt innebär att man släpper något halvdant och låter målaren ta smällen. Men det finns mängder med liknande begrepp. Du känner säkert igen ” Är det dags att komma nu?”, ”Hem och fakturera” och ”Blir inte bättre för det här priset”.

Det finns också många händelser som upprepar sig på bygget. Att elektrikern och VVS:aren hamnar i luven på varandra händer inte sällan, precis som att kranföraren är stressad eller att tumstocken försvinner gång på gång.

Vi har samlat några klassiska byggcitat och händelser på en bingobricka, för lite spänning i vardagen. Den som först får bingo borde väl få största bullen till fikat?

Ta en skärmdump av bingobrickan här under och kom igång. Vet du inte var en skärmdump är, kan du fråga någon under 30 på bygget – eller så kanske målaren kan fixa det …

Vem får bingo först? Montage: Johan Fyrk
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Lyft jobbdagen – spela byggbingo: "Hem och fakturera"