info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

KLART: Johan Lindholm ny LO-ordförande: "Jag brinner för arbetarrörelsen"

Johan Lindholm är LO:s nya ordförande. Det står klart efter att LO:s kongress röstade om posten under lördagen. Därmed blir Lars Hildingsson Byggnads nya ordförande.

Vill se Lindholm som LO-ordförande
Johan Lindholm kan bli ny LO-bas. Foto: Byggnads / Mostphotos

Under lördagsmorgonen gick LO:s valberedning ut med att Johan Lindholm, Byggnads ordförande, nominerats till ordförande för LO. Strax innan klockan 13 röstades också förslaget igenom på LO:s kongress.

– Jag kommer ge allt för att flytta fram positionerna för arbetare i livet och i arbetslivet. Det här är det allra finaste uppdraget man kan få. Men det är vi tillsammans som flyttar fram positionerna, säger Johan Lindholm.

– Jag brinner för arbetarrörelsen.

Lars Hildingsson tar därmed över posten som Byggnads ordförande.
– Mitt stora grattis till Johan Lindholm! Han är en tydlig debattör inom LO och kommer kunna bli en viktig röst i samhällsdebatten, säger han i ett pressutskick.

Lars Hildingsson, Byggnads vice ordförande och den som tar över byggfacket om Johan Lindholm ´blir vald till LO-bas. Foto: Byggnads

Tidigare i vår gick flera nyckelpersoner och gräsrötter inom Byggnads ut med att de vill se Johan Lindholm som LO-topp.

”Hårdare linje”

”Vi i Byggnads kommer såklart sakna honom. |…| Vi vill ha honom kvar, men kampen för ett bättre samhälle kräver mer än vårt förbund. Den förs bäst när vi enas över gränser. Johan kan bidra med en hårdare linje mot de få som lägger pengar på hög, för att gynna de många som behöver mer! Så Johan ta ansvar, för fler än oss!” skrev Cajsa Holmqvist, ordförande för Unga byggare, på Facebook.

”Gör LO starkare”

”LO har gått ner sig kraftigt de senaste åren och har tappat den maktbas man borde ha. Inte minst på grund av en osedvanligt svag ledning. Att Johans namn dyker upp är inte alls konstigt. Han skulle bli en väldigt bra LO-ordförande, och hjälpa till att göra LO betydligt starkare” sa Stefan Slottensjö, välkänd gräsrotsprofil inom byggfacket till oss.

Johan Lindholm valdes till Byggnads ordförande 2012. Den tidigare snickaren gick då från ordförandeskapet för Byggettan. Även Lars Hildingsson, som nu alltså tar över ordförandeklubban i Byggnads, har har haft sin roll som vice ordförande i tolv år.

Johan Lindholm när han tog över Byggnads 2012. Foto: Pressbild
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: KLART: Johan Lindholm ny LO-ordförande: "Jag brinner för arbetarrörelsen"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig