info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Littorin försvarar kollektivavtal

Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (m) meddelade i dag att regeringen kommer att följa den tidigare socialdemokratiska linjen och försvara kollektivavtalet i Laval-målet.

Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (m)meddelade i dag på en pressträff i Bryssel att regeringen kommer att delta vid den muntliga förhandlingen i Laval-målet den 9 januari i Luxemburg.
Sven Otto Littorin sa vidare att regeringen kommer att följa den tidigare socialdemokratiska regeringens linje och försvara att svenska kollektivavtal ska gälla i Sverige. Den nya borgerliga regeringen ställer sig alltså på Byggnads sida i målet mot lettiska Laval i EG-domstolen.
– Det är positivt att det den nya regeringen går på den gamla regeringens linje, säger Thomas Gustavsson, andre ordförande i Byggnads.
Det omdebatterade Laval-målet som ska tas upp i EG-domstolen handlar i grunden om en konflikt mellan Byggnads och det lettiska bolaget, Laval un Partnei som för ett år sedan byggde en skola i Vaxholm. Arbetarna hade ett lettiskt kollektivavtal, men Byggnads krävde att företaget skulle teckna ett svenskt kollektivavtal. Byggnads satte då företaget i blockad. Laval un Partnei anmälde senare Byggnads till Arbetsdomstolen, som i sin tur förde fallet vidare till EG:s domstol. Laval-målet avgörs troligtvis under hösten 2007.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Littorin försvarar kollektivavtal

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig