info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Lindholm i ny grupp mot kriminalitet: "Det är bråttom"

Regeringen tillsätter en nationell delegation som ska bekämpa arbetslivskriminalitet.
– Det är bråttom och det måste bli verkstad. Delegationen får inte bara snacka, säger Johan Lindholm, som är en av medlemmarna i delegationen.

Johan Lindholm, Byggnads ordförande, ska ingå i en ny delegation som ska jobba mot arbetslivskriminalitet. Foto: Byggnads

I augusti i år meddelade regeringen att man skulle inrätta delegation mot arbetslivskriminalitet. I dag tillkännagavs regeringsbeslutet och ledamöterna utsågs i delegationen.

– Den nationella delegationen kommer att utgöra ytterligare en ambitionshöjning i arbetet med att bekämpa fusk och brottslighet i arbetslivet och därmed öka tryggheten i samhället, sa arbetsmarknadsminister Eva Nordmark vid en pressträff.

Delegationens uppdrag blir att samla och stödja relevanta aktörer, förstärka kunskapen kring arbetslivskriminalitet i Sverige och sprida kunskap om internationella erfarenheter.

Nio personer ska ingå i delegationen. Ola Pettersson, tidigare chefsekonom på LO, blir ordförande och Johan Lindholm, ordförande i Byggnads, är en av medlemmarna liksom hans motpart Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen.

– Jag och Byggnads medlemmar har länge larmat om kriminella organisationer som förstör vår bransch. Det är naturligt att vi tar plats i delegationen jag kommer att ta mina medlemmars verklighet in i mötesrummet. Ingen kommer att kunna blunda för hur verkligheten ser ut, säger Johan Lindholm, i ett pressmeddelande.

Delegationen påbörjar sitt arbete omedelbart. En slutrapportering ska ske i februari 2025.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Lindholm i ny grupp mot kriminalitet: "Det är bråttom"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig