info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Lavaldomen: Krav att regeringen agerar snabbt

Byggnads avdelningsordföranden kräver att regeringen agerar snabbt för att rädda den svenska modellen efter Lavaldomen. I ett uttalande kräver de också att regeringen stoppar jobbtrafficking.

EG-domstolens dom i Lavalmålet har skapat mycket oro inom fackförbundet Byggnads och bland byggnadsarbetarna. Facket anser att den svenska modellen är hotad och till detta har senare kommit en ytterligare dom från EG-domstolen, gällande ett tyskt ärende.
Dessa domar, menar Byggnads, legitimerar lönedumpning och försvårar det fackliga arbetet.

Byggnads ordförandekonferens som samlats på tisdagen, säger i ett uttalande att nu måste alla goda krafter både i Sverige och inom EU förenas, för att eliminera konsekvenserna av EG-domarna.
”Vi kan inte vänta och stillatigande se på vad som händer. Det är nödvändigt att agera nu, på alla nivåer och på alla sätt” skriver de.
Ordförandena kräver att den svenska modellen, med två jämnstarka parter på arbetsmarknaden, ska gälla för allt arbete som utförs i Sverige. Vidare att regeringen i god tid före riksdagens behandling av Lissabonfördraget, ger besked om hur man ska förhindra att EG- domstolens dom i Lavalmålet får genomslag på arbetsmarknaden.
Vidare kräver de att regeringen redan idag agerar för att främja seriösa företag och stoppar den jobbtrafficking som ökar på grund av de aktuella EG-domarna. Ordförandena kräver också att LO centralt använder sin påtryckningskraft och ställer krav på att regeringen agerar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Lavaldomen: Krav att regeringen agerar snabbt

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig